RBSE Class 8 English Vocabulary Identify Words with Incorrect Spelling

In this chapter, we provide RBSE Solutions for Class 8 English Vocabulary Identify Words with Incorrect Spelling, Which will very helpful for every student in their exams. Students can download the latest RBSE Solutions for Class 8 English Vocabulary Identify Words with Incorrect Spelling pdf, free RBSE Solutions Class 8 English Vocabulary Identify Words with Incorrect Spelling book pdf download. Now you will get step by step solution to each question.

Rajasthan Board RBSE Class 8 English Vocabulary Identify Words with Incorrect Spelling

इस प्रकार के प्रश्न में एक-दो वाक्य दिये होते हैं। प्रत्येक वाक्य के एक या दो शब्द की वर्तनी त्रुटिपूर्ण होती है। वाक्यों को त्रुटि रहित कर, पुनः लिखना होता है। निम्न exercises के माध्यम से सीखें

Exercise: 1

(Based on the textbook)
Identify words with incorrect spelling and rewrite them after correcting :

Question 1.
Sangeeta celebrates her birthday. I have to scene it.
Answer:
Sangeeta celebrates her birthday. I have seen it.

Question 2.
Roshni is hail and hearty here. Please, bring beat for her.
Answer:
Roshni is hale and hearty here Please, bring beet for her.

Question 3.
Sudeep has two feats. He passes through a gait to reach a room.
Answer:
Sudeep has two feet. He passes through a gate to reach a room.

Question 4.
Kuldeep has a fare complexion. It is his main feature.
Answer:
Kuldeep has fair complexion. It is his main feature.

Question 5.
Anushka has received the male. It is heard.
Answer:
Anushka has received the mail. It is here.

Question 6.
This is a black dear. Let it drink a pale of water.
Answer:
This is a black deer. Let it drink a pail of water.

Question 7.
Sangeeta meats sages daily. They ray her knowledge.
Answer:
Sangeeta meets sages daily. They raise her knowledge.

Question 8.
They sale daily. It is in the tail.
Answer:
They sail daily. It is in the tale.

Question 9.
A sea wave came there. I wear a swimming suit.
Answer:
A sea wave came there. I wear a swimming suit.

Question 10.
Adhi Shri’s waste is 32. She is a bit week
Answer:
Adhi Shri’s waist is 32. She is a bit weak.

Question 11.
I get up early in the mourning. Then I play in cool send.
Answer:
I get up early in the morning. Then I play in cool sand.

Question 12.
My idea was to draw out twenty rupees of it for present use. Someone gave me a chequebook through a window.
Answer:
My idea was to draw out twenty rupees of it for present use. Someone gave me a cheque book through a window.

Exercise: 2

(Based on the textbook)
Identify words with incorrect spelling and rewrite them after correcting :

Question 1.
The weather of Curlew Island was fine. There was no wine of people.
Answer:
The weather of Curlew Island was fine. There was no whine of people.

Question 2.
The land is whet. There can be a bare here.
Answer:
The land is wet. There can be a bear here.

Question 3.
Animals like been. It can yield bye product.
Answer:
Animals like a bean. It can yield by product.

Question 4.
She applied a break Her case could have fallen.
Answer:
She applied the brake Her cash could have fallen

Question 5.
Sangeeta has long and black hair. But her hairs are course.
Answer:
Sangeeta has long and black hair. But her hairs are coarse

Question 6.
A bank needs an extension cord. It lasts a year.
Answer:
Bank needs the extension cord. It lasts a year

Question 7.
I reed daily. It is right.
Answer:
I read daily. It is right.

Question 8.
People dye every day. Cremation is without fie.
Answer:
People die every day. Cremation is without a fee.

Question 9.
Angle hit him It left the wood.
Answer:
A nail hit him. It left a wound,

Question 10.
I suffered from pain. My roll was so
Answer:
I suffered from pain. My role was so.

All Chapter RBSE Solutions For Class 8 English


All Subject RBSE Solutions For Class 8 Hindi Medium

Remark:

हम उम्मीद रखते है कि यह RBSE solutions for Class 8 English आपकी स्टडी में उपयोगी साबित हुए होंगे | अगर आप लोगो को इससे रिलेटेड कोई भी किसी भी प्रकार का डॉउट हो तो कमेंट बॉक्स में कमेंट करके पूंछ सकते है |

यदि इन नोट्स से आपको हेल्प मिली हो तो आप इन्हे अपने Classmates & Friends के साथ शेयर कर सकते है और HindiLearning.in को सोशल मीडिया में शेयर कर सकते है, जिससे हमारा मोटिवेशन बढ़ेगा और हम आप लोगो के लिए ऐसे ही और मैटेरियल अपलोड कर पाएंगे |

आपके भविष्य के लिए शुभकामनाएं!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *